info@omikron.be - Tel: +32 496 56 08 42

Omivac

Een zwemvijver dient net zoals een terras, periodiek gereinigd te worden. Mocht men dit niet doen dan zal er op de bodem slib opbouwen tot zwemmen bijna onmogelijk wordt. Een tweede reden is van biologische aard. Via fotosynthese worden er permanent stoffen uit de lucht opgebouwd en via de omgeving komt er ook permanent bemesting in de vijver. Al deze stoffen cumuleren en geven aanleiding tot steeds meer vegetatie waarbij algen het snelst reageren.

Om deze opbouw van voedingsstoffen en algen in toom te kunnen houden dient men periodiek de vijver te reinigen en alle weggezogen water te lozen, zonder het te willen recupereren via welk filtersysteem dan ook. Dit water bevat een hoeveelheid opgeloste stoffen en een grote hoeveelheid algensporen.

Om dit te bereiken worden we geconfronteerd met twee belangrijke problemen. Enerzijds is het mogelijk dat de aanzuigleiding en het filtermandje voor de aanzuigpomp frequent verstoppen, wat telkens heel wat tijdverlies met zich mee brengt, en anderzijds zal men in de meeste gevallen een aanzienlijke hoeveelheid water verliezen.

Hier ligt nu de belangrijkste eigenschap van de Omivac. Het toestel werkt volgens het principe van venturi, waar de zuigkracht wordt opgewekt door aan het begin van de leiding water onder hoge druk in te spuiten. Eens voorbij dit punt kent het water een volledig vrije loop en kan er dus niets meer verstoppen want er is geen pomp.

Dit principe in combinatie met een state of the art zuigmond, die zich niet kan vastzuigen, zorgt er concreet voor dat de gemiddelde tijd om een doorsnee zwemvijver volledig te reinigen gereduceerd wordt van 4 naar 1 uur. Bovendien kan men netjes baantjes trekken.

De Omivac is niet het zoveelste zwemvijver- of zwembadaccessoire omdat er nu eenmaal een markt voor bestaat, maar het is een doorleefde oplossing die is ontstaan binnen de praktijk van Omikron. Het is ook niet het zoveelste ingewikkeld systeem waarbij het opstellen en afbreken al een even grote klus is als het slibzuigen zelf, in 5 minuten is alles opgesteld. Evenmin is het een zoveelste speelgoedzuigertje dat u een volledig weekend aan uw vijver gekluisterd houdt zonder veel resultaat.

Omivac is een hands-on oplossing, die we zelf 4 keer per jaar gebruiken met de meeste voldoening.

 

U kan gemakkelijk onze producten bestellen op de web shop www.omiprox.be.
Wij beschikken over een interessant programma voor professionelen in de zwemvijverbouw die met onze producten wensen te werken. Hiervoor beschikken we ook over een meer geconcentreerde versie van Omiprox. U stuurt best een email om een afspraak vast te leggen naar info@omikron.be.